حیات سیاسی:

آیت الله پورمحمدی در طول سالهای مبارزه امت با نظام پهلوی با سیل خروشان همراه بود و نوارها و اعلامیه های امام خمینی را دنبال می کرد. در آن دوران وی توسط ساواک در قم دستگیر و بازجویی شد. و یک بار نیز زمانی که ماموران ساواک وارد حجره او در مدرسه حجتیه شدند به طور معجزه آسایی متوجه کتاب تحریر الوسیله حضرت امام (ره) در لابه لای کتاب ها نشدند و از چنگ آنان رهایی یافت.


فرماندهی سپاه:
پس از انقلاب زمانی که امام خمینی (ره) فرمود کسانی که می توانند در نهادها مفید باشند و خدمت کنند بر آنها واجب است که به وظیفه خود عمل کنند. آیت الله پورمحمدی با لبیک گویی به فرمان امام وارد سپاه شد تا دین خود را نسبت به انقلاب ادا کند. وی در زمان جنگ تحمیلی مسئول روابط عمومی سپاه منطقه پنج بود و سپس از طرف فرمانده کل سپاه به فرماندهی سپاه اردبیل منصوب شد.
در دوران دفاع مقدس قریب چهل ماه در جبهه حضور پیدا کرد و در برخی از عملیات ها همکاری های بسیاری با شهدای والا مقام مهدی باکری ، حمید باکری ، مرتضی یاغچیان و سایر فرماندهان داشت.
آیت الله پورمحمدی پس از دوره فرماندهی سپاه برای ادامه تحصیل به قم بازگشت و پس از مدتی به اصرار آیت الله خاتم یزدی امامت جمعه جلفا و هادی شهر را پذیرفت. و بار دیگر به خطه آذربایجان بازگشت تا به وظیفه تبلیغی خود عمل کند.


امامت جمعه جلفا:
وی در زمان حضور در جلفا خدمات بسیار ارزنده ای ارائه کرده و خاطرات حضور او در آن منطقه هنوز از خاطر مردم آن دیار نرفته است. مرز ایران و آذربایجان پس از سالهای طولانی برای اولین بار به دست آیت الله پورمحمدی باز شد و از آن ایام وی تلاش کرد با شیعیان آذربایجان ارتباط بر قرار کند. محمد تقی پورمحمدی در زمان اتحاد جماهیر شوروی به صورت پنهانی برای مردم باکو قرآن و رساله می فرستاد و همین موجب شد دولت آذربایجان به وزارت امور خارجه ایران نامه ای بنویسد که پورمحمدی خلاف حسن همجواری حرکت می کند. با وجود تمام فشار ها ارتباط او با مردم آذربایجان روز به روز بیشتر شد و منبر های وی در باکو ، نخجوان ، اردوباد و گنجه  و همچنین صحبت هایش در تلوزیون نخجوان و باکو هنوز در خاطر شیعیان آن خطه است. که به نقش ایشان در کتاب خاطرات حاج علی اکرام علی اف نیز اشاره شده است.
آیت الله پورمحمدی در زمان تصدی امامت جمعه جلفا به خاطر موقعیت مرزی این شهر با کشور آذربایجان با هدف تربیت مبلغ آذری زبان ، مدرسه علمیه رسول اکرم (ص) را برای برادران و مدرسه فاطمیه (س) را برا طلاب علوم دینی آن خطه تاسیس کرد که این مدارس تا کنون به فعالیت خود ادامه داده اند و صدها نفر در این مدارس علوم آل محمد را فراگرفته اند.
محمد تقی پورمحمدی تمام این خدمات را وظیفه خود می دانست اما هنوز دلش در گرو فعالیت علمی در حوزه علمیه قم بود و زمانی که با استاد خود آیت الله العظمی سبحانی در این خصوص مشورت کرد معظم له فرمودند:با خروج شما از حوزه علمیه قم مخالف بودم اما اکنون که خدمات شما رو میبینم معتقدم بر شما حرام است که به قم برگردید ، شما باید در منطقه بمانید و فعالیت های خود را گسترش دهید. این رهنمود باعث شد آیت الله پورمحمدی دیگر به قم بازنگردد و برای گسترش خدمات خود بیش از پیش تلاش کند.


امامت جمعه اهر:
در سال ۱۳۷۴ به دلیل مشلاتی که در شهرستان اهر به وجود آمده بود شورای سیاستگذاری ائمه جمعه از آیت الله پورمحمدی خواست تا امامت جمعه این شهرستان را به عهده گیرد. وی حدود دوسال امام جمعه شهرستان اهر بود و در این مدت کوتاه خدمات بسیاری برای آن منطقه به یادگار گذاشته است. که مهمترین آن تکمیل و راه اندازی مدرسه علمیه امام صادق (ع) و همچنین توسعه مسجد شیخ عماد برای اقامه نماز جمعه اهر است.


مدیریت حوزه علمیه تبریز:
آیت الله پورمحمدی در طول سالهای امامت جمعه جلفا و اهر  ارتباط بسیار نزدیکی با مرحوم آیت الله العظمی ملکوتی داشت و همواره از طرف ایشان حمایت و تشویق می شد.
با انتصاب آیت الله مجتهد شبستری به نمایندگی ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و دعوت ایشان از آیت الله پورمحمدی برای حضور در تبریز وی از امامت جمعه اهر  استعفا داد و به تبریز عزیمت کرد و از طرف آیت الله استادی به مدیریت حوزه علمیه تبریز منصوب شد. این فرصت فضای مناسبی بود که بار دیگر به صورت جدی تر با فضای حوزه و دانشگاه ارتباط بگیرد و فرصت بیشتری برای تدریس داشته باشد. سپس به مدیر کلی سازمان تبلیغات اسلامی منصوب شد و سالها در این سنگر خدمت کرد. و مدتی نیز به عنوان امام جمعه موقت تبریز انجام وظیفه می کرد.


امامت جمعه مراغه:
مرحوم آیت الله رسولی محلاتی در سال ۱۳۷۷ از آیت الله پورمحمدی خواست تا به عنوان امام جمعه به شهرستان مراغه رفته و امور آن  منطقه را سامان بخشد. محمد تقی پورمحمدی مانند همیشه به عنوان یک سرباز به مراغه هجرت کرد و تا کنون خدمات بسیاری به جای گذاشته که در ادامه به برخی از آنان اشاره خواهد شد.
نمایندگی مردم در مجلس خبرگان رهبری:
پس از درگذشت مرحوم آیت الله احمدی میانجی جمعی از مردم از آیت الله پورمحمدی درخواست کردند تا به عرصه انتخابات وارد شود و وی به احترام سایر علما تمایلی به شرکت در انتخابات نداشت اما سرانجام بنا بر احساس وظیفه درانتخابات شرکت کرد و دو دوره متوالی افتخار نمایندگی مردم استان آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری را کسب نمود. او در طول سالهای نمایندگی خبرگان نائب رئیس کمسیون پاسداری از ولایت فقیه و عضو کمیسیون سیاسی در دوره چهارم وعضو کمیسیون اقتصادی مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم می باشد.

تالیفات و پژوهش ها:
استاد محمد تقی پورمحمدی در عرصه تحقیق کتب و مقالات بسیاری در موضوعات مختلف همچون فقه ، اصول ، تفسیر ،تاریخ و سیره به رشته تحریر در آورده که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد
تقریرات اصول آیت الله مکارم شیرازی
ولایت فقیه از دیدگاه فقها
سیمای متقین در نهج البلاغه (شرح خطبه همام)
شرح رساله الحقوق امام سجاد (ع)
گامی لرزان در پیشگاه قرآن
سیمای پر فروغ پیامبر اعظم(ص)
درس هایی از اخلاق نظری
سیری در تعداد یاران حضرت مهدی(عج)
موعود در ادیان
سفیران خورشید
وحدت جهان شمول در عصر ظهور
ویژگی های خطیب
خدمت رسانی ، وظایف و رسالتهای نماز جمعه
محتوی و آثار فرهنگی خطبه های نماز جمعه
خُطب الجمعه المنقوله عن النّبی المصطفی و وصیه المرتضی که در سمینار ائمه جمعه شمالغرب کشور به عنوان اثر نمونه برگزیده شد.

طراح و توسعه دهنده:

دفتر ارتباطات و روابط عمومی نماینده خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه
وحید مروتی

آیت الله محمدتقی پورمحمدی

مراکز تحت اشراف

دفتر ارتباطات و روابط عمومی نماینده خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه